Фронтальні навантажувачі: що це, які види бувають, чим відрізняються від ін.машин

Велика кількість різної спецтехніки на ринку може призвести до плутанини. Нижче піде мова про те, що таке фронтальний навантажувач (ФП), які у нього можуть бути відмінності від іншої техніки. Також поговоримо про характеристики та особливості сільськогосподарського сегмента.

Ми торгуємо обладнанням понад 10 років. І найкращим рішенням буде зателефонувати нашим фахівцям. Вони підберуть техніку під ваші потреби.

фото Фронтальні навантажувачі

Загальний опис

Якщо ви ставите питанням, як виглядає фронтальний навантажувач, то знайте, що це трактор з передвстановленим на нього механізмом для підйому. Якщо мова йде про наш товар, призначеному для сільськогосподарських і лісозаготівельних робіт, то він продається окремо і підходить до більшості вітчизняних, зарубіжних машин. Це навісне обладнання. Воно має такі параметри:

  • Вантажопідйомність — 500-2000 кг;
  • Висота підняття робочого елемента — 2,3-4,1 м;
  • Швидкість пересування — до 15 км /ч.

Принцип дії: виповнюється продукт у вигляді рами. Вона оснащена гідравлічними і ін. Стрілами з 2 « ліктями ». Останні наводяться в рух поршневими механізмами, піднімаючись і опускаючись. Переміщатися конструкція здатна не тільки по вертикалі, але і по горизонталі, що підвищує універсальність продукту. Управління вузлами здійснюється за допомогою джойстика з кабіни.

Яке обладнання встановлюється і де використовується?

Ви можете використовувати різну техніку разом з ФП. Подивіться, для чого і де застосовується фронтальний навантажувач:

  • Прибирання скоса — для цього ставляться захоплення під рулони або вила, а також грейфери ;
  • Очищення снігу — для цих цілей у нас широкий вибір спеціальних ковшів;
  • Перевезення колод — у продажу захвати для об’єктів вагою до 1 тонни;
  • Подрібнення силосу — монтуються спеціальні Нарізувачі;
  • Вирівнювання території — також використовується ківш, яким можна притискати або прибирати верхній шар грунту;
  • Транспортування сипучих матеріалів — спереду ставиться ківш. Він набирає з купи потрібну сировину, піднімається, після чого досить поїхати в пункт призначення.

На питання, де використовуються фронтальні навантажувачі, можна умовно відповісти, що всюди. Вони є будівельної і сільськогосподарської технікою одночасно. Вони поширені в лісозаготівельної галузі і на видобувних шахтах. Також можуть служити вантажним устаткуванням, стаючи альтернативою вилковим моделям. Погляньте на каталог навісних елементів для ФП, щоб краще уявити ситуацію.

фото де використовуються фронтальні навантажувачі

Відмінності від інших машин

Чим фронтальний навантажувач відрізняється від вилочного? Останній являє собою невелику машинку з парою зубів спереду. Вони призначені для підйому палет або коробок. Обговорюваний агрегат ближче по конструкції до екскаватора, проте в той же час досить далекий від нього.

Чим фронтальний навантажувач відрізняється від телескопічного (ТП)? Це абсолютно різна техніка. ТП швидше аналог будівельного крана. На транспорт монтується висувна стріла. Вона оснащується будками для підйому людей, Крюковим підвісками та іншими елементами, використовуваними у висотному будівництві. Конструкція здатна піднімати об’єкти на вис. більше 20 метрів.

Чим відрізняється фронтальний навантажувач від екскаватора? Останній являє собою трактор з ковшем, який кріпиться на рухомий лапі. Його основне завдання копати і вигрібати грунти. Причому глибина доходить до 8 метрів. Техніка вузькоспеціалізована і має мало спільного з обговорюваної, т. К. Працює швидше в вертикальній площині, а наш агрегат в горизонтальній.

Чим фронтальний навантажувач відрізняється від екскаватора-навантажувача (ЕП)? Техніка, про яку написана дана стаття, — це трактор з ковшем для перевезення сипучих матеріалів і поверхневої підготовки ґрунту до подальших робіт. ЕП — це аналогічна техніка, однак вона має в задній частині ще й ківш для землерийних операцій. Такий собі варіант 2 в 1, який і коштує відповідно.

фото Відмінності від інших машин

Як правильно вибрати фронтальний навантажувач

Відштовхуватися необхідно в першу чергу від ваги устаткування і піднімаються предметів. Якщо ви збираєтеся використовувати ківш масою 650 кг, то ФП з вантажопідйомністю в 500 кг точно не підійде. Також до уваги треба брати матеріал, який буде поміщений в конструкцію. У підсумку слід звертати увагу на загальну вагу всіх елементів.

Треба розрахувати висоту підйому ковша. Так у моделей з серії T241 від Metal-Fach Sp. z o. o. цей параметр доходить до 3,9 м. А у варіантів з лінійки T812 тільки до 2,3 м. Довжина у них також відрізняється — 2,8 проти 1,8 м. Так для прибирання сіна корисно мати витягнуту вперед стрілу, що дозволяє складати ті ж рулони або тюки в загальну купу. Тоді як для перевезення сипучих вантажів збільшена « рука » створюватиме зайве навантаження на машину. Ви можете просто порадитися з нашими фахівцями. Вони добре розбираються в реалізованої техніці, а тому дають розгорнуті відповіді про те, як працює фронтальний навантажувач, який краще підійде для поля, лісопилки або ін. Місця.

Компанія « ЯР-СТЕП » продовжує розширювати асортимент виробів. Сьогодні вам доступні свіжі машини від фірми Metal-Fach Sp. z o. o. Ми домоглися того, щоб клієнти в Україні отримували ту ж техніку, що власники бізнесу в США, Австралії та Європі. Телефонуйте, питайте і замовляйте.