Як вибрати розкидач добрив: професійний блог компанії “ЯР-СТЕП”

Сьогодні мова піде про те, як вибрати розкидач добрив, на які характеристики треба дивитися, в чому відмінності агрегатів і т.д.

Якщо ви не любите читати, то можете просто зателефонувати менеджеру компанії «ЯР-СТЕП» — ми торгуємо усіма типами машин для збагачення грунту, нам немає сенсу намагатися продати вам залежаний товар, так як у нас його немає (поставки ведуться з заводу). А ще ми на ринку 10 років — консультанти у фірми добре розбираються в питанні, тому дають корисні поради.

фото Як вибрати розкидач добрив

Мінеральний або органічний розкидач

Спершу давайте розберемо, як працює розкидач добрив, глянувши на 2 види:

  • Органічний він розкидає по полю гній і інші натуральні відходи. Конструкція завжди причіпна. Виповнюється в вигляді окремого кузова з роторами в задній частині. Плюс їх у тому, що склад речовин збалансований в силу природності походження. До того ж вони доступні на ринку. Уявіть, що у вас поле в 10 га. Потрібно швидко обробити його і приступати до посадки. І тут органіка стає універсальним рішенням. Мінус же таких машин полягає в великих розмірах, а значить і більш високу вартість;
  • Мінеральніий в цьому сегменті багато компактних навісних варіантів місткістю до 1 тонни. Кріпляться до тракторів і навіть мотоблоків потужністю від 10 к.с. Вони використовуються для збагачення землі азотом та іншими речовинами. Принцип роботи простий — дрібні гранули потрапляють на обертові диски, вилітаючи з них за допомогою відцентрової сили. Розкид ведеться в радіусі 36 метрів, завдяки чому ви можете обробити 2-7 га/год.

Так який розкидач добрив вибрати? Великі господарства використовують обидва варіанти, так як крім різного перегною, грунту потрібен азот, фосфор і т.д. До того ж сьогодні є універсальні моделі. Найчастіше при наявності грошей і техніки беруть саме їх, адже навіщо витрачатися на 2 машини? Тут слід розібрати все по пунктах.

Корисно знати: для домашніх городів створюються ручні моделі. Ви штовхаєте їх, немов дитячу коляску, диски приєднані до коліс, обертання яких призводить до викиду вмісту. Відмінний варіант і для газону.

За якими параметрами вибирати розкидач добрив

Якого розміру ємність повинна бути: вона розраховується в залежності від площі і культури. У мінеральних РД місткість варіюється від 200 до 2000 кг, у органічних показник доходить до 20 тонн.

Вирішуючи, який розкидач добрив краще купити, фермери беруть до уваги швидкість завантаження машини, відстань від сховища до поля. Так кузова на 10 тис. літрів цілком може вистачити і на 50 га.

фото параметри вибору розкидача добрив

Яка повинна бути потужність трактора: це головний фактор. Органічні варіанти вимагають мінімум 80 к.с. (Це агрегат на 6 тонн), тоді як мінеральні працюватимуть і при 10 к.с. Давайте поглянемо правді в очі. Сьогодні у більшості господарств немає грошей на дороге обладнання. І ця головна причина застосування мінеральних речовин і ін. гранульованих аналогів. Якщо стоїть питання, який розкидач добрив до 200кг вибрати, то розглядаються тільки мінеральні. Загляньте в цей розділ: ПОСИЛАННЯ .

Про виробників

Враховуйте доступність запчастин: незважаючи на схожість агрегатів, деталі в них різні. Вони рідко бувають взаємозамінними, якщо мова йде про органічні РД. Тому актуально брати лише товари великих брендів. З продукцією, яка «стріляє» гранулами, подібне брати на замітку потрібно рідше, так як в них робочі елементи більш прості.

Враховуйте наявність виробничих потужностей: на сільськогосподарських форумах часто задають питання, який розкидач добрив краще для розкидання гранул, органіки? Він злегка недоречний. Головними причинами невисокої якості машин залишаються 2 деталі:

  • Верстати низькою точності — сьогодні багато молодих фірм з Китаю та СНД змушені купувати прилади від невеликих фабрик в силу мізерного бюджету. Такі машини промахуються на 0,5-0,7 мм при тому ж свердлінні. Результат — відхилення в розмірах деталей і кріплень, разом з якими з’являються вібрації і швидкий знос. Лише 10-15% заводів в Піднебесній досягли відмінних результатів;
  • Погана якість матеріалів — переробка металу одна з ключових галузей. Вторинний продукт дешевший, та й на ринку безліч первинних сплавів з великою кількістю добавок. Вони коштують менше, але і міцність у них менше. Порівняйте ніж за 30 грн. і мисливський кинджал за 2 тис. грн. Різниця колосальна. Перший тупится за 1 тиждень, так як в ньому стирається сталь, другий заточується раз в півроку при постійному застосуванні. А тепер уявіть, що всі отвори під болти в РД розширяться через рік.

фото виробники розкидачів добрив

Багато в чому компанія «ЯР-СТЕП» вважає за краще не плутати своїх клієнтів. Ми надаємо дуже вузький вибір. Це стосується будь-якої техніки на наших сторінках. Ми просто знаємо, що обрані фабрики точно не підведуть, так як вони працюють давно. Та й не потрібен нашим замовникам горезвісний широкий асортимент. Адже вони не в магазині одягу. Сільськогосподарська техніка повинна просто працювати, не викликаючи нарікань, — наш основний товар. На цьому і закінчимо. Техніка не надто складна по влаштуванню. Досягнення якості впирається в бюджет і обладнання, яке може дозволити собі та чи інша компанія. Ніяких ін. Секретів тут немає.

Зателефонуйте нам, дізнайтеся, скільки коштує розкидач добрив з Європи в даний момент, або задайте інше питання.