Пізнавальний блок: обговоримо, що таке мульчер і як він подрібнює дерева

[:ua]У віртуальному каталозі компанії «ЯР-СТЕП» одне з гідних місць займають мульчери. Сьогодні вони використовуються будівельниками, садівниками і десятками інших людей. У статті поговоримо про те, що таке мульчер, в чому його відмінності від схожого обладнання, які види техніки бувають, а також інші тонкощі, корисні для заробітку грошей на очищення землі.

что такое мульчер

Для чого використовується

Видалення з грунту чагарників і невеликих дерев — це головне завдання представленого обладнання. Сюди ж слід віднести високу траву, пеньки і так далі. Відбувається це шляхом ділення і перетворення матеріалу в подрібнену масу (фракція 1-5 см). Подивіться докладніше на спектр вирішуваних завдань:

  • Звалювання дерев в залежності від типу (які види мульчерів бувають ми розповімо в наст. абзаці ), конструкція легко здатна видаляти стовбури діаметром до 20 см);
  • Подрібнення деревини і т.п. те ж саме дерево, що вже впало на землю, можна переробити на місці. З власного досвіду скажу, що часу це займає приблизно стільки ж, скільки спил і подальше розділення на частини. До того ж після подріблення корисні матеріали повертаються в землю, якщо їх не прибирати. Зберігається екологія.

Не знаєте, де купити мульчер в Україні з гарантією, зверніться в компанію «ЯР-СТЕП». Ми на ринку грунтообробного обладнання з 2001 року.

фото для чого використовується мульчер

У яких сферах застосовується

  • Підготовка смуг під будівництво ЛЕП і прокладку трубопроводів;
  • Поділ ділянок лісу для захисту від поширення вогню;
  • Видалення пеньків і старих рослин для посадки культур;
  • Очищення території під будівництво.

Як можна здогадатися, обладнання цілком універсальне. Воно робить одне — перетворює зарослу ділянку в рівну і придатну для будівництва або посадки врожаю.

Корисно знати: мульча є товаром. Вартість 1 кг варіюється в діапазоні від 50 до 250 грн. Вона застосовується з метою захисту землі від проростання бур’янів, прикраси ландшафту, поліпшення властивостей ґрунту. Ви можете продавати відходи через інтернет.

Принцип дії і пристрій

Давайте розберемо, як працює мульчер. Конструкція виповнюється в причіпному і підвісному форматі. Складається вона з ротора з різцями і молотками, обертання якого і дозволяє перемелювати дерева, пеньки і т.п. Під час роботи оператор пересувається на тракторі зі швидкістю в 1-2 км /год. Спершу відбувається відкриття заслонки агрегату, потім механізм врізається в дерево і перемелює його. При потребі пристроєм оснащується і навантажувач, що дозволяє піднімати мульчери над землею. Це відкриває широкі можливості по усуненню перешкод.

фото устройство мульчера

Відмінності мульчера від лісової фрези

Ротоватор або грунтова фреза служить аналогічним цілям — це дроблення пнів, чагарників і навіть каміння. Але тільки під землею. Робочий елемент занурюється на глибину до 70 см, тоді наш агрегат працює на поверхні (максимальна глиб. Становить всього 5 см).

Ключовою відмінністю тут стає швидкість різання. Під грунтом цей параметр повинен бути низьким. На поверхні, навпаки високим. Тому дані два пристрої не можуть служити заміною один одному.

Види

Давайте відповімо на питання, як вибрати мульчер. Є всього 3 типу техніки. Відштовхуйтеся від їх параметрів:

  • Садовий — найслаюші, але і найбільш дешеві моделі. Справляються з гілками в 3-5 см діаметром;
  • Польовий — середній ціновий сегмент. Пристрої легко видаляють прутики товщ. в 10 см;
  • Комунальні — потужні, затребувані в лісовій справі агрегати. Перемелюють стовбури в 20 см.

Додаткові функції: тут знаходиться установка гідравліки, а також телескопічна рама. У компанії Ino Brežice, з якою ми працюємо, остання називається TELEFLEX. Елемент дає можливість навішувати ще й ротаційні косарки. Вони широко використовуються в садівництві для пристовбурної обробки землі.

Характеристики: конструкції можна підключати до мотоблоків і тракторів продуктивністю 12-120 і більше к.с. Ставляться вони збоку, ззаду або спереду. Ширина агрегатів доходить до 800 см.

фото виды мульчеров

Про виробників

Давайте відповімо на питання, який мульчер краще, китайський або європейський? Не дивлячись на велику кількість моделей з Азії, захід забезпечується переважно технікою з Європи. Так в Канаді і США вони займають 60-70% ринку. Причина в якості. У Піднебесній мало компаній, які зуміли домогтися стабільної роботи техніки. Більшість же позицій страждає від низької точності складання, що приводить до вібрацій і швидкого руйнування. Проблемою азіатського ринку залишаються і дешеві сплави металів, з яких робляться ножі та інші елементи.

Скільки коштують мульчери з різних країн? Ціна позицій у відомих китайських і західних брендів практично однакова. Більш низький прайс можна зустріти тільки у маловідомих організацій.

Компанія «ЯР-СТЕП» пішла трохи іншим шляхом. Ми просто працюємо з однією великою фірмою (Ino Brežice), в якій впевнені. Ми переконані, що нашим клієнтам не потрібні сотні позицій на вибір, адже вони купують не одяг в модному бутіку. Власнику бізнесу необхідна просто добре працююча машина. Саме її ми і пропонуємо, без декоративних блискіток, але з найсучаснішою начинкою.

Подивіться варіанти від надійного виробника мульчерів в нашому каталозі.